Sunday 31 October 2010

Σιγκαπούρη

Αν μπορούσα να χαρακτηρίσω τη Σιγκαπούρη με λίγες λέξεις θα ήτανε "Λονδίνο με τροπικό καιρό". Η πόλη είναι τόσο καθαρή και όμορφη, με πολύ πράσινο και τα πάντα σε τάξη που μου θύμισε το Λονδίνο. Τι και αν πέσαμε σε περίοδο βροχοπτώσεων, αυτό δε μας εμπόδισε να κάνουμε τις βόλτες μας.

Εν ολίγοις το τί μπορείς να κάνεις στη Σιγαπούρη. Οπωσδήποτε να πας στη Sentosa, την κυρίως παραλία της Σιγκαπούρης. Τροπικό μέρος με μπαράκια και καφέ κατά μήκος της παραλίας. Το αν θα κάνεις μπάνιο το αφήνω στην κρίση σου, κάποιοι μου είπανε ότι τα νερά είναι καθαρά, άλλοι ότι είναι βρώμικα. Εγώ πάντως δεν έκανα. Εκεί κοντά έχει και ένα μεγάλο εμπορικό, το vivocity.

Οπωσδήποτε στο Clarke Quay, που στη ουσία είναι το κεντρικό βραδυνό σημείο της Σιγκαπούρης, σαν να λέμε Θησείο ή Ψυρρή.

Αν είσαι του χορού ή της νυχτερινής ζωής γενικότερα να επισκεφθείς το zouk club. Στην ουσία είναι 3 clubs ενωμένα σε ένα. Έχει είσοδο 35 σιγκαπουριανά δολλάρια/17 ευρώ (για πρόσβαση και στα 3) ή 30 δολλάρια (για πρόσβαση μόνο στο ένα) και με την είσοδο έχεις και δύο ποτά δωρεάν.

Εναλλακτικό του zouk είναι το St. James Powerstation, club που ήτανε παλαιότερα σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Bugis Street, για υπαίθριο παζάρι (κάτι σαν το Μοναστηράκι). Έχει πολύ πράμα να βρεις. Αν σου αρέσουνε πιο κυριλέ μαγαζιά το πιθανότερο είναι να μη σου αρέσει, αν θέλεις πιο παραδοσιακά θα βρεις αρκετά πράγματα.

θα σύστηνα επίσης να πας για φαγητό σε ένα γωνιακό 24ώρο φαγάδικο στη Middle Road και Bencoolen St. γωνία το οποίο είναι φανταστικό και έχει πολύ χαμηλές τιμές (5 ευρώ/10 δολλάρια Σιγκαπούρης για ένα πλήρες γεύμα). Έχει τραπεζάκια έξω στο πεζοδρόμιο και είναι λίγο παλαιό αλλά έχει πολλή καλή ποιότητα φαγητού. Αν πας να δοκιμάσεις οπωσδήποτε prata με μπανάνα και prata με φράουλα όπως και τσάι με γάλα.

Μπορείς να επισκεφθείς το Marina Bay και πιο συγκεκριμένα το Marina Bay Sands, όπου στεγάζει ένα εμπορικό, το καζίνο, ξενοδοχείο και διάφορα άλλα. Για 20 σιγκαπουριανά δολλάρια αξίζει να επισκεφθείς την οροφή του Marina Bay Sands όπου έχεις θέα όλη τη Σιγκαπούρη. Εκεί έχει και πισίνα που κολυμπάς και έχεις τρομερή θέα αλλά δυστυχώς η χρήση της είναι αποκλειστικώς για τους πελάτες του ξενοδοχείου.

Το Merlion, η μασκότ της Σιγκαπούρης, ένα άγαλμα μισό λεοντάρι και μισό ψάρι. Σε εκείνη την περιοχή, κατά μήκος της κοίτης, υπάρχουνε μερικά μπαράκια και εστιατόρια.

Οι μετακινήσεις γίνονται με μετρό (αλλά και τα ταξί είναι πολύ φθηνά). Η τιμή του εισιτηρίου είναι ανάλογη με την απόσταση. Το εισιτήριο είναι μια πλαστική κάρτα που όταν την χρησιμοποιήσεις τη βάζεις πίσω στο μηχάνημα και παίρνεις ένα αντίτιμο (στην ουσία στην τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνεται και η τιμή της κάρτας, που αν δεν τη δώσεις πίσω χάνεις τα λεφτά σου).

Οι μπρίζες είναι βρετανικού τύπου.



Sentosa



Clarke Quay


Merlion



Bugis





H θέα από το Marina bay Sands



Ινδουϊστικός και Βουδιστικός ναός.

6 comments:

  1. Είναι μια πανέμορφη χώρα, μοντέρνα, καθαρότατη ωραία πάρκα κτλ, παρέμεινα εκεί για μια εβδομάδα από την κρουαζιέρα που κάναμε. ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ.

    ReplyDelete
  2. Γεια σου evie καλώς ήλθες. Είναι πράγματι ακριβώς έτσι όπως τα λες. Δυστυχώς εγώ δεν είχα την τύχη να μείνω μία εβδομάδα και έτσι δεν την απόλαυσα όσο θα ήθελα. Αλλά μου έκανε κι εμένα τόσο καλή εντύπωση που ευελπιστώ να την ξαναεπισκεφθώ, αυτή τη φορά για περισσότερο καιρό.

    ReplyDelete
  3. katapliktikes oi fotografies!!! kalo savvatovrado :)

    ReplyDelete
  4. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Λεβιάθαν, επίσης (για το καλό σκ).

    ReplyDelete
  5. Πάρα πολυ καλό το blog σου , μόλις το ανακάλυψα και το ξεκοκαλίζω.Καλή χρονιά με πολλά ταξίδια σου εύχομαι

    ReplyDelete
  6. Γεια σου Vam33 σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές σου και ανταποδίδω :)

    ReplyDelete